• NL
 • SODEMAL en zijn geschiedenis

  Na zijn ingenieursopleiding en onderzoek op het gebied van roterende registercontrole stapte Marc Minschart in het bedrijfsleven en richtte hij SODEMAL op. Het is het acroniem voor het Franse 'société de développement de matériel et de logiciel' (hardware en software ontwikkelingsbedrijf).

  PCS

  In 1985 loste hij bij de Europese leader in gepersonaliseerde mailings het registerprobleem op van de afwerking met een gespannen papierbaan zonder bedrukking (off-line) met een innovatieve ontwikkeling: de PCS. Hiermee wordt SODEMAL op de Europese markt van gepersonaliseerde direct mail geïntroduceerd.

  Plow Fold off-line

  Sindsdien is SODEMAL geëvolueerd door in te spelen op de eisen van zijn klanten, en is tot op vandaag nog steeds een familiebedrijf.

  bobijn bobijn machine

  Eerst de grote en kleine afwerkingslijnen voor direct mail in de jaren negentig.

  Daarna bood SODEMAL een doeltreffende oplossing voor de productie van herwikkelde gevouwen bijsluiters in de jaren 2000. Een nieuwe markt opende zich vervolgens voor de plow fold afwerking van een gespannen papierbaan met dubbele snit van farmaceutische en cosmetische bijsluiters.

  Marc en Kristof ontwikkelen assembleermachine

  Nu bieden Marc, Kristof en hun team oplossingen om papieren producten aantrekkelijker te maken: integratie van objecten, digitale en offsetdruk, multiband, kleine producten...

  SODEMAL werkt ook aan de verbetering van de productiviteit: geautomatiseerde assemblage van bijsluiters met kwaliteitscontrole, ontvangst van kleine producten en verpakking ervan in dozen...

  Kortom, SODEMAL betekent elk jaar nieuwe projecten, nieuwe ontwikkelingen, nieuwe onderzoeksgebieden en een scala aan diensten die elk jaar in samenwerking met zijn klanten wordt verrijkt.